Solutii complete de parcare | ELMAS
Solutii complete de parcare | ELMAS
Solutii complete de parcare | ELMAS

Orasul viitorului - parcare compacta si convenabila în orasul compact de mâine

Tendinta de a locui in orase continua in mod necontrolat - peste jumatate din populatia lumii la nivel global locuieste in prezent in orase. Dar spatiul devine din ce in ce mai mic, si astfel a inceput cautarea de noi solutii pentru traiul in viitor din orase, care sa ofere un raspuns pentru un spatiu de locuit mai compact din orase. Planurile inteligente ale etajelor, tehnologia moderna de constructie, materialele sustenabile si sursele de energie inovatoare sunt toate importante, la fel ca si solutiile de parcare si mobilitate planificate eficient. Pentru a raspunde acestor provocari, WÖHR a dezvoltat solutii de parcare inteligente si convenabile pentru autoturisme si biciclete, care au nevoie de o amprenta minima la sol si, pe baza tehnologiei inovatoare, se adapteaza perfect provocarilor urbane ale viitorului. Pe tema "Orasele viitorului", compania WÖHR va prezenta diferite concepte si proiecte legate de parcare in viitor, in cadrul expozitiei BAU organizata in Munchen, fiind prezenta in Hala B3, Standul 319.

"Parcarea compacta reprezinta in mod clar o componenta esentiala a oraselor compacte," declara Jens Niepelt, Directorul Executiv al WÖHR Autoparksysteme GmbH. "Traficul tot mai ridicat din centrele oraselor in care se construieste tot mai mult necesita solutii de parcare inteligente, care tin cont de spatiul care se reduce tot mai mult". Sistemele de parcare WÖHR obtin numarul maxim posibil de locuri de parcare din suprafata disponibila. Prin stivuirea, impingerea si apropierea autoturismelor, un nivel poate fi rapid transformat in mai multe niveluri, in mod individual si usor de utilizat.


Parcari compacte de la Melbourne la Augsburg

Blocurile moderne de apartamente cu o arhitectura remarcabila din megaorase au gasit o modalitate de a ascunde privirilor autoturismele parcate. In blocul de apartamente de 151 metri "Shadow Play" din Melbourne, de exemplu, un sistem complet automat Multiparker 740 gestioneaza parcarea cu economie de spatiu pentru 150 de autoturisme, prin stivuirea lor unul langa altul si unul deasupra celuilalt. In cel mai inalt bloc de apartamente de astazi din Melbourne, "Victoria One", sistemul Multiparker 740 ofera 163 de locuri de parcare pe 11 niveluri deasupra solului, pe o suprafata de numai 450 mp. Blocurile de apartamente din Germania demonstreaza, de asemenea, modul in care sistemele de parcare pot fi integrate armonios in cladiri. Intr-o casa din Korntal, langa Stuttgart, sistemul Parklift 462 D cu patru locuri de parcare, pe doua niveluri subterane este ascuns sub nivelul solului. Locurile de parcare subterane sunt vizibile numai la sosire si plecare si sunt accesate orizontal. Placarea platformelor superioare de parcare poate fi adaptata in functie de dorintele clientilor si pentru a se armoniza cu imprejurimile.
In inima orasului Augsburg, locuitorii apartamentelor recent construite "Am Katzenstadl 10" se bucura de un sistem WÖHR Multiparker 740, capabil sa stocheze 43 de autoturisme, pe doua niveluri subterane. Acestea intra pur si simplu in cabina de transfer, in loc sa se efectueze manevre pentru a iesi dintr-o parcare subterana. Dispozitivul pivotant integrat face posibila plecarea fara probleme, fara a fi necesara intoarcerea.


Solutiile de parcare compacte si inteligente sunt deosebit de importante in proiectele de renovare pentru cladirile splendide din orasele celebre vechi, cum ar fi Haga. Un sistem Parksafe 583 pe 9 niveluri, cu 52 de locuri de parcare a fost construit pe Kneuterdijk, in inima orasului Haga. Caracteristica speciala a acestei simbioze intre arhitectura istorica si cea moderna este parcarea turn de inalta tehnologie.

 • Imaginea 1: Sistemul WÖHR Parksafe 583 in Haga Zona de transfer este luminoasa si prietenoasa. De indata ce intrati cu autoturismul, se masoara dimensiunile acestuia.

 • Imaginea 2: Cele trei randuri de paleti de parcare sunt dispuse longitudinal, pe ambele parti ale transportorului vertical.

Sisteme flexibile de parcare pentru viata urbana

Alte exemple reusite de sisteme de parcare care ofera economie de spatiu sunt sistemele de parcare semiautomate Combilift 551 si 552, care pot stoca autoturisme in mod flexibil si convenabil dedesubt, deasupra si unul langa celalalt. Autoturismele sunt parcate unul deasupra celuilalt pe doua niveluri, facand inutila crearea unui spatiu subteran. O combinatie inteligenta de stivuire si deplasare face posibila accesarea locurilor de parcare de la nivelul de intrare. Un spatiu este pastrat liber la nivelul de intrare. Spatiul liber este folosit pentru a muta autoturismele in lateral, in spatiile de la parter, pentru a aduce un loc de parcare de la primul etaj pana la nivelul de intrare sau pentru a trece pana la sistemul din spatele sau, astfel incat spatiul de parcare selectat sa poate fi accesat convenabil in orice moment.

 • Imaginea 3: Se poate utiliza un panou de comanda, o telecomanda sau aplicatia de parcare inteligenta WÖHR chiar si pentru aranjamente de parcare cu numeroase randuri. Se poate conduce prin interiorul sistemului Combilift 552, pentru a accesa spatiile de parcare.

 • Imaginea 4: Sistemul WÖHR Combilift este un sistem de parcare versatil pentru cladiri de birouri si apartamente, fiind potrivit pentru numeroasele cereri de parcari urbane moderne.

Stivuire convenabila: WÖHR Combilift 551 si 552

Sistemul Combilift este disponibil in diverse modele si aranjamente de parcare - este posibila alegerea latimilor, inaltimilor si a platformelor de parcare. De asemenea, se poate combina parcarea pe o durata mai lunga, cu parcarea pe durata unei vizite. Clientii pot opta pentru porti glisante disponibile in mai multe variante constructive: din otel, din aluminiu durabil sau doar un cadru din aluminiu. In plus, spatiile de parcare pot fi echipate cu diferite profiluri de platforme - trapez galvanizat, formare prin extrudare anodizata de 46 mm si, desigur, suprafata dreapta pentru utilizarea la maximum a spatiului de parcare si confort sporit. Parcarea este usor de utilizat si poate fi operata prin telecomanda, cu ajutorul unui cip RFID sau direct de pe smartphone utilizand aplicatia de parcare WÖHR. Instalatiile de incarcare a bateriilor electrice pot fi integrate in spatiul de parcare. Suportul universal WÖHR este compatibil cu casete montate de perete, de la mai multi furnizori.

 • Imaginile 5 si 6: Suportul vertical standard WÖHR pentru casetele de incarcare este fixat pe peretele lateral.

 • Imaginea 1
 • Imaginea 2
 • Imaginea 3
 • Imaginea 4
 • Imaginea 5
 • Imaginea 6
| Politica cookies | Politica GDPR