Turnuri gemene Bikesafe / Hannover-Wunstorf, Germany / Bikesafe

244 de locuri de parcare sigure și gratuite pentru biciclete: noul turn pentru biciclete de la gara Wunstorf stabilește o piatră de hotar pentru un viitor prietenos cu bicicletele.

În timp ce revoluția mobilității este discutată în toată Germania, s-a făcut deja un pas decisiv înainte la Hanovra-Wunstorf. De la începutul lunii, locuitorii și navetiștii din municipiul Saxonia Inferioară se pot bucura de o parcare automată gratuită pentru biciclete, cu 244 de locuri de parcare securizate și protejate de vreme. Bikesafe este situat direct pe partea de nord a gării Wunstorf - gara cea mai folosită de navetiștii din zona înconjurătoare, după Gara Centrală Hanovra.

După un an și jumătate de construcții intense și câteva luni de operare de probă, primarul Wunstorf Carsten Piellusch și Ulf-Birger Franz, șeful transporturilor pentru regiunea Hanovra, au deschis oficial instalația pe 2 noiembrie 2023. Un beneficiu pentru întreaga regiune și un element esențial pentru un concept de mobilitate durabilă. La urma urmei, parcarea inteligentă pentru biciclete este o componentă centrală a planului de dezvoltare a transporturilor (VEP) 2035 al regiunii Hanovra - cu scopul de a deveni neutru din punct de vedere climatic până în 2035.

 

Wunstorf Bikesafe utilizează tehnologia inovatoare de la WÖHR

244 de biciclete standard și electrice pot fi depozitate în Wunstorf Bikesafe în același timp. Pentru a face posibil acest număr mare de locuri de parcare, municipalitatea a pus în funcțiune două sisteme „WÖHR Bikesafe 885” consacrate la nivel internațional - fiecare cu opt niveluri și o înălțime de doisprezece metri, cu o amprentă la sol de aproximativ 36 de metri pătrați pe turn. În doar câteva secunde, utilizatorii își pot parca în siguranță bicicleta într-unul dintre cele două „turnuri gemene” și o pot ridica din nou - indiferent de dimensiune, design și accesorii, cum ar fi scaune pentru copii sau huse - orice bicicletă standard cu o lățime a ghidonului de până la până la 76 de centimetri se potrivește aici. Echipamentul include, de asemenea, dulapuri și prize pentru bateriile e-bike. Datorită utilizării și operațiunii simple prin intermediul aplicației, sistemul de parcare complet automat pentru biciclete este accesibil nonstop.

 

Aproximativ 600.000 de biciclete furate în fiecare an numai în Germania: WÖHR Biketower oferă protecție sigură și gratuită pentru biciclete

Cu designul său compact, noua parcare pentru biciclete rezolvă problema spațiului de parcare de la gara Wunstorf într-un mod atrăgător din punct de vedere arhitectural și îmbunătățește vizual zona. În același timp, este un real beneficiu pentru utilizatori. Bicicliștii și navetiștii au în sfârșit o modalitate simplă și gratuită de a-și proteja în mod fiabil bicicletele de furt, vandalism și intemperii. Cu un cost mediu de aproximativ 2.800 de euro pentru o bicicletă electrică și, conform statisticilor criminalității, aproximativ 600.000 de biciclete furate la nivel național în fiecare an, Bikesafe reprezintă o îmbunătățire relevantă și vizibilă a securității locale - și un alt argument în favoarea trecerii de la mașină la bicicleta.

 

„Bikesafe Wunstorf” dintr-o privire:

  • WÖHR Bikesafe 885
  • Parcare automată pentru biciclete formată din 2 turnuri pentru biciclete
  • Înălțime: aprox. 12 metri
  • Suprafață: aprox. 72 m²
  • Operare prin aplicație
  • 16 dulapuri de încărcare pentru bateriile de biciclete electrice
  • Deschidere: 2 noiembrie 2023.