Gara principală / Heilbronn, Germany / Bikesafe 885

Sistemul WÖHR Bikesafe instalat la Heilbronn: 122 de biciclete într-o zonă cu un diametru de 7,5 metri - cel mai modern garaj de parcare pentru biciclete din Germania se află la gara principală Heilbronn

Dacă doriți să vedeți cum arată viitorul mobilității urbane, puteți să vă îndreptați acum spre Heilbronn. La gara principală din acest oraș se testează în prezent primul sistem WÖHR Bikesafe accesibil publicului. Garajul complet automat de parcare pentru biciclete oferit de expertul șvab în spații de parcare este o minune spațială cu o interfață digitală inovatoare cu utilizatorul - și un proiect revoluționar, care este și convingător din punct de vedere al designului în locul în care se află.

Germania urmează să devină o țară a bicicletelor până în 2030. Acesta este obiectivul „Planului național de ciclism 3.0” adoptat în aprilie 2021. Pentru a atinge acest obiectiv, totuși, nu avem nevoie doar de mai mulți oameni care să treacă la biciclete, ci și de o infrastructură corespunzătoare, cu piste de biciclete bine dezvoltate și suficiente locuri de parcare. Acestea din urmă în special sunt adesea insuficiente în realitate, mai ales în orașele mari și aglomerațiile urbane.

Heilbronn: un model de urmat pentru viitorul mobilității urbane

Nodurile de transport din zonele urbane au nevoie acum și în viitor de locuri de parcare care să găzduiască biciclete și biciclete electrice într-un mod central, care economisește spațiu și previne furturile - așa cum se întâmplă în Heilbronn, la gara principală: orașul principal din nordul landului Baden-Württemberg a pus în funcțiune un sistem WÖHR Bikesafe sub formă de garaj complet automatizat de parcare pentru biciclete accesibil publicului. După începerea lucrărilor de construcție în septembrie 2020, sistemul inovator de parcare este disponibil pentru utilizare din 28 octombrie 2021.

Prin acest concept general inovator, orașul din nordul landului Baden-Württemberg realizează o adevărată muncă de pionierat pentru modernizarea mobilității urbane.

Un proiect notabil în regiunea metropolitană Stuttgart

Datorită locației sale centrale în imediata vecinătate a gării principale din Heilbronn, garajul pentru biciclete din acest oraș oferă o contribuție durabilă la îmbunătățirea infrastructurii orașului: Situat la doar aproximativ 50 de kilometri nord de capitala landului Baden-Württemberg, făcând astfel parte din regiunea metropolitană Stuttgart, numeroși rezidenți, navetiști și vizitatori ajung în fiecare zi în orașul cu 130.000 de locuitori. Mulți dintre ei își lasă bicicletele la gara principală sau merg cu bicicleta de acolo către centrul orașului. Datorită garajului complet automat de parcare pentru biciclete, acest nod de trafic oferă acum posibilitatea de a depozita 122 de biciclete rapid, în siguranță și într-o manieră care economisește spațiu, în spatele ușilor închise - și toate acestea pe amprenta unui singur carport dublu.

Sistemul Bikesafe de la WÖHR - Spiritul inovator șvab se întâlnește cu know-how-ul internațional

În spatele acestei soluții inovatoare se află compania șvabă WÖHR, unul dintre cei mai mari experți din lume în sisteme de parcare. Sistemul Bikesafe de la WÖHR se caracterizează printr-un sistem complet automat care creează spațiu pentru 122 de biciclete pe opt niveluri și poate fi astfel utilizat în diferite contexte și medii urbane.

Mulțumită conceptului său de funcționare contemporan, cei care utilizează parcarea pe termen lung și alternativ își pot lăsa și lua bicicletele în doar aproximativ 18 secunde. Pe toată perioada de parcare, bicicleta este păstrată în siguranță, securizată, într-un mod care permite economii de spațiu și care protejează de intemperii, furt și vandalism. Nu contează dacă bicicleta este una obișnuită sau una electrică, dacă este prevăzută cu genți de șa sau scaun pentru copii. Fiecare bicicletă cu o lățime a ghidonului de până la 76 cm își găsește aici un loc potrivit.

Noul sistem Bikesafe de la WÖHR este un ansamblu remarcabil din punct de vedere arhitectural și tehnic, care oferă răspunsuri la specificațiile pentru protecția monumentelor, protecția insectelor, protecția păsărilor și protecția împotriva vandalismului. Iluminarea LED cu schemă de culori programabilă nu numai că protejează insectele, dar luminează și căruciorul ascensorului - și poate chiar să lumineze în diferite culori la ocazii speciale. Culoarea este evitată în rest: cu un strat special antiaderent, structura îi tratează cu răceală pe artiștii graffitti. Iar pentru împiedica păsările să se lovească accidental, s-a folosit un proces special de serigrafie pentru a aplica puncte pe întreaga suprafață vitrată. O inovație tehnică specială este monitorul tactil. Cu arhitectura inteligentă a interfeței, deservește patru grupuri diferite de utilizatori, fiind astfel primul garaj automat de parcare pentru biciclete cu opțiuni de plată prin aplicație pentru rezervări în avans, prin cip pentru chiriași permanenți, plată în funcție de utilizare pentru abonați și plată cu card bancar pentru cei care parchează spontan - precum turiștii.

Fiind unul dintre cei mai importanți producători internaționali de sisteme de parcare, proiectele WÖHR sunt prezente în întreaga lume - dar sediul companiei este în Friolzheim, în zona Stuttgart. Acest lucru face din Fahrradhaus Heilbronn un exemplu remarcabil și inspirator al spiritului inovator din Baden-Württemberg în două privințe.

 

SPECIFICAȚIILE PROIECTULUI

  • Spațiu de depozitare: 122 de biciclete și biciclete electrice
  • Durata necesară pentru acces: aproximativ 18 secunde
  • Posibilitate de selectare între două înălțimi de bicicletă: 6 niveluri la 125 cm, 1 nivel la 135 cm, de exemplu pentru biciclete cu scaune pentru copii
  • La tragerea în sistemul de rafturi, software-ul este cel care decide ce spațiu de parcare va fi utilizat
  • Înălțimea turnului: aproximativ 11,80 metri
  • Diametru: aproximativ 7,5 metri pentru lățimea de 76 cm a ghidonului
  • Greutate maximă per loc de parcare sau per bicicletă cu accesorii/atașamente: până la 30 kg
  • Începerea construcției: Septembrie 2020
  • Recepție și începerea utilizării: 27 octombrie 2021
  • Se poate utiliza de către utilizatori permanenți în timpul funcționării de probă