Zona rezidențială J din Neckarbogen Heilbronn, Stadtseestraße / Heilbronn, Germany / Combilift 542 & Parklift 405

În Neckarbogen, Heilbronn, o zonă importantă pentru construcțiile urbane, rezidenții își parchează autoturismele cu ajutorul sistemelor WÖHR Combilift 542 și Parklift 405. În zona rezidențială J, 143 de utilizatori se bucură de locurile de parcare ușor accesibile.

Arhitect: Architektur 6H Stuttgart
Sisteme de parcare auto: WÖHR Combilift 542 & Parklift 405

În 2019, evenimentul National Garden Show s-a desfășurat în cartierul urban Neckarbogen, din Heilbronn. În acest scop a fost creată o zonă de parc complet nouă, cu multiple caracteristici benefice pentru pietoni și bicicliști, inclusiv, în special, posibilitatea de a experimenta natura uluitoare.

Pentru Heilbronn, National Garden Show a pus bazele unui nou cartier urban, la fel de dens, variat și verde într-o locație centrală, pe malul apei, care se va extinde pe un total de 17 zone rezidențiale, până în 2030. Cartierul „Neckarbogen” este destinat să ofere cazare pentru 3.500 de persoane și locuri de muncă pentru 1.000.
 
Pentru a păstra zona naturală, design-ul proiectului nu prevede parcarea supraterană. Un total de 230 de locuri de parcare vor fi stocate în două parcări subterane separate. 76 de locuri de parcare au fost finalizate pe șantier într-un design convențional. Un garaj convențional cu rampe ar implica măsuri de construcție deosebit de costisitoare în zona rezidențială J, datorită nivelului freatic ridicat. Prin urmare, arhitecții au optat pentru soluția Combilift de la WÖHR.
 
Sistemul de parcare ales este Combilift 542, tip Comfort. Folosind principiul fiabil de stocare și schimbare, două niveluri de parcare sunt create unul peste altul, într-un spațiu extrem de mic, fără rampe suplimentare sau căi de rulare. Cu o înălțime mică de instalare de numai 2,20 m și o adâncime a cuvei de numai 2,00 m, sistemul de parcare semiautomat oferă două locuri de parcare unul peste altul, cu un singur nivel de intrare și fără rampă.
 
Fiecare utilizator are un spațiu de parcare dedicat, accesibil la nivel, pe care îl apelează opțional printr-un cip RFID sau prin aplicația Smart-Parking WÖHR. Locul de parcare care a fost solicitat este pus la dispoziție, în spatele porților închise.
 
De îndată ce spațiul de parcare este gata pentru intrarea sau ieșirea de la nivelul de intrare, poarta glisantă electrică se deschide automat. Cu Smart-Parking-App, poarta glisantă poate fi închisă cu ușurință, prin introducerea combinației de numere afișate pe afișajul de deasupra porților glisante, în smartphone.
Un total de 17 din cele 143 de locuri de parcare sunt, de asemenea, echipate cu priză universală pentru încărcare electrică, iar autoturismele electrice sunt astfel încărcate simultan în timpul parcării.

Excelentul proiect a primit „Premiul Național pentru Cultura în Construcții din Baden-Württemberg 2020”.
Cu „Premiul Național pentru Cultura în Construcții din Baden-Württemberg ”, statul încearcă să recunoască și să facă publice soluții exemplare și transferabile pentru provocările de planificare și construcție din orașele și comunitățile statului.


SPECIFICAȚIILE PROIECTULUI:

  • 9x WÖHR Combilift 542
  • 2x WÖHR Parklift 405
  • Operare prin RFID și aplicația Smart-Parking WÖHR
  • 17 posturi universale pentru încărcare electrică
  • Porți electrice cu cadru din aluminiu
  • Lungimea autoturismului max. 500 cm
  • Înălțimea autoturismului 150 - 200 cm
  • Sarcina pe platformă 2.600 kg
  • Lățimea platformei 250 și 270 cm
  • 143 locuri de parcare.

PLANURILE PROIECTULUI