APOLONIO MORALES / Madrid, Spain / PARKLIFT 462/463

Parcare discretă cu beneficii climatice. Proiectul de renovare din Madrid care înglobează sistemele de parcare WÖHR a primit cea mai înaltă certificare ecologică.

Luna iunie 2021 a constituit o premieră în istoria renovării ecologice: renumitul sistem de certificare LEED® Green Building Rating System ™ are ca scop îmbunătățirea și promovarea construcțiilor durabile la nivel global. În cadrul acestui sistem de certificare, un proiect de renovare din Europa primește pentru prima dată o certificare Platinum, cel mai înalt nivel de certificare care poate fi acordat. Membrii proiectului subliniază faptul că obiectivul Apolonio Morales 29 din capitala spaniolă Madrid a fost una dintre cele mai ecologice clădiri din întreaga Europă. O clădire la ale cărei valori interioare excelente a contribuit specialistul în sisteme de parcare WÖHR.

 

14 locuri de parcare subterane cu un beneficiu ecologic suplimentar

Clădirea este într-adevăr un prim exemplu de construcție eficientă din punct de vedere energetic și ecologic. Ventilația interioară și aerul condiționat, de exemplu, sunt alimentate cu energie geotermală (căldură geotermală) și energie solară termică (energie solară). O nouă soluție privind spațiul de parcare și economia de energie face parte, de asemenea, din conceptul de renovare.
Datorită condițiilor climatice din Madrid, a fost necesară o soluție, care funcționează în subteran și este integrată în ciclul de aer condiționat al clădirii. S-a decis colaborarea cu WÖHR în calitate de partener inovator pentru această provocare. Au fost instalate două sisteme de parcare mecanice duble retractabile din gama de modele 463-2,0 D cu douăsprezece locuri de parcare pe trei niveluri și un sistem de parcare individual 462-2,3 E, cu două locuri de parcare pe două niveluri. Accesul către nivelurile de parcare este orizontal.

 

Așa cum ar trebui să fie un proiect Eco, sistemele de parcare au fost dotate și cu stații de încărcare electrică. Suprafața plăcii de acoperire a fost aliniată cu pardoseala zonei exterioare, astfel încât sistemele de parcare să nu fie vizibile în afara proceselor de parcare. Caracteristica importantă a proiectului o reprezintă platforma superioară din beton a sistemului de parcare care funcționează ca un schimbător de căldură geotermală, ceea ce permite generarea unei cantități mai mari de energie pentru a opera aerul condiționat al clădirii. O idee „cool” pentru parcarea relaxată sub soarele fierbinte din Madrid.

 

Imagini Fernández Molina Obras Y Servicios S A

PLANURILE PROIECTULUI