Youtube Logo

ACTIVARE CONȚINUT YOUTUBE

Da, aș dori să mi se afișeze conținut de pe Youtube. Sunt de acord că, făcând acest lucru, datele mele personale vor fi transmise operatorului portalului din care provine conținutul, astfel încât acesta să poată analiza comportamentul meu. Puteți afla mai multe informații în politica noastră de confidențialitate.

Accept

Flinders Street / Melbourne, Australia / PARKSAFE 580

Phoenix Apartments - parcare privată 26 de locuri de parcare pe 13 niveluri deasupra solului.

Arhitect: Fender Katsalidis Architects, Melbourne, www.fkaustralia.com
Sistem de parcare auto: WÖHR Parksafe 580
 
Turnul Phoenix Apartments este una dintre cele mai emblematice clădiri din Melbourne, construită pe locul celebrului hotel Phoenix, deținut odată de legenda fotbalului Collingwood, Lou Richards. Interesantă din punct de vedere arhitectural pentru că este o „clădire zveltă”, aceasta se ridică pe 28 de etaje deasupra străzii Flinders, cu apartamente care ocupă etaje complete și vederi neîntrerupte asupra râului Yarra și spre Golful Port Phillip.
 
Desigur, parcarea auto a fost întotdeauna o provocare din cauza dimensiunii înguste a locului de doar 6,7 metri. S-a estimat că majoritatea cumpărătorilor de apartamente s-ar putea aștepta la o parcare sigură în zona clădirii, dar varianta subterană nu a fost posibilă și, cu siguranță, nu există suficient spațiu pentru rampele de parcare convenționale. Răspunsul a fost ca să se instaleze de către Car Parking Solutions primul sistem de parcare complet automat din Melbourne: Sistemul Parksafe 580 produs de liderul de piață WÖHR din Germania.
 
Instalarea sistemului a reprezentat o provocare din cauza amplasării macaralei în spațiul alocat sistemului de parcare automat. Instalarea nu a putut începe până când nu s-a scos macaraua de pe șantier, lăsând un termen limită strâns până la finalizarea proiectului. În ciuda acestui fapt, instalarea a fost finalizată înainte de termen la începutul anului 2014 și a fost predată constructorului la timp și respectând bugetul.
 
Sistemul WÖHR Parksafe 580 este accesat prin Malthouse Lane în spatele turnului. Utilizatorii sunt ghidați pe un palet de parcare prietenos cu ajutorul unor scanere cu laser care verifică dimensiunile autoturismului și se asigură că este parcat corect. Odată ce utilizatorul a ieșit din cabina de transfer, toate ușile sunt blocate pentru siguranță, automobilul este rotit 90⁰ și ridicat către cel mai apropiat compartiment de parcare. Un palet gol revine după aceea la cabina de intrare, pregătit pentru următorul autoturism.
 
Sistemul Parksafe 580 din Phoenix Apartments găzduiește un total de 26 de autoturisme, pe 13 niveluri de parcare. Sistemul permite alocarea a diferite înălțimi de autoturisme pentru fiecare nivel de parcare. În acest caz, există 2 niveluri pentru autoturisme de până la 2 m (4 locuri de parcare) și 11 niveluri pentru autoturisme de până la 1,6 m. Pentru a prelua un autoturism, utilizatorul glisează pur și simplu o cartelă RFID, iar autoturismul este readus în cabina de acces, orientat spre ieșire. Timpii de recuperare sunt, în general, în jur de 2 minute, ținând cont de faptul că autoturismul utilizatorului este gata pentru a ieși imediat, fără a se deplasa în cercuri, pentru a ajunge la nivelul solului.

PLANURILE PROIECTULUI