Youtube Logo

ACTIVARE CONȚINUT YOUTUBE

Da, aș dori să mi se afișeze conținut de pe Youtube. Sunt de acord că, făcând acest lucru, datele mele personale vor fi transmise operatorului portalului din care provine conținutul, astfel încât acesta să poată analiza comportamentul meu. Puteți afla mai multe informații în politica noastră de confidențialitate.

Accept

Chapultepec Uno / Mexico City, Mexico / Multiparker 760

Ciudad de Mexico este un oraș care face viața de zi cu zi dificilă: poluarea aerului, poluarea luminoasă, cutremure, străzi aglomerate, în plus față de dimensiunea enormă a metropolei cu 22 de milioane de locuitori. Locuințele și locurile de parcare nu sunt suficiente. Noul turn Chapultepec Uno găzduiește birouri, apartamente și camere ale mărcii hoteliere de lux Ritz Carlton. Clădirea de lux marchează granița dintre mega-oraș și oaza de calm.

Heliportul de la etajul 60 dezvăluie o priveliște incredibilă asupra Bosque de Chapultepec, considerat a fi Parcul Central din Ciudad de Mexico. Chapultepec Uno se va da în funcțiune în curând - în liniște și fără prea multe festivități, ținând cont de pandemie. Pe coridoarele noului zgârie-nori, vizitatorii sunt întâmpinați de marmură turcească fină și pereți de granit negru care subliniază o nonșalanță modernă. Dar cel mai surprinzător lucru este tăcerea. Zgomotul din mediul vibrant nu pătrunde în interior. Fațada din sticlă dublă, cu aer care circulă în interior, asigură și lipsa pierderilor de energie termică.
În plus, terase spațioase la fiecare etaj separă agitația marelui oraș de liniștea clădirii de lux. Turnul oferă peste 4.000 de metri pătrați de spațiu de terasă.

Situată pe emblematica și istorica stradă Avenida Paseo de la Reforma, clădirea are o înălțime de 241 de metri. Strada se întinde pe 15 kilometri prin oraș și trece de-a lungul Bosque de Chapultepec, plămânul verde al Ciudad de Mexico. Castelul Castillo de Chapultepec, care se înalță deasupra zonei verzi, a fost cândva o academie militară. A funcționat atât ca reședință imperială, cât și ca reședință prezidențială. În prezent, magnificul castel găzduiește Museo Nacional de História - Muzeul Național de Istorie. Mulțimile se adună aici duminica, când intrarea este liberă.

Maximizarea gândirii

Chapultepec Uno este un proiect mamut într-un oraș mamut. Obiectivul pare o linie care desparte natura de oraș, între origine și viitor. Ce deosebește această clădire de alți zgârie-nori din zonă? Priveliștea, răspunde arhitectul Salvador Nuñez. Vederea spre pădure și castel reprezintă doar una dintre numeroasele caracteristici speciale. Totuși, mai impresionantă decât vederea este ideea de maximizare: Chapultepec oferă mult spațiu pe o arie mică. Din exterior, clădirea arată ca un stilou compact, subțire. În interior, însă, dezvăluie o dimensiune care este relaxantă într-o metropolă atât de înghesuită și aglomerată precum Ciudad de Mexico.
Tehnologic, turnul creează un amestec, există globalizare în elementele structurale: inginerie din Anglia, ascensoare din Finlanda, fațada din China și Mexic.


Sigur

Sistemul de parcare WÖHR este situat subteran. Utilizatorii coboară cu autoturismul printr-o rampă. Cheia cu telecomandă și cip RFID încorporat se apropie de stâlpul de blocare, după care un mic ecran afișează numărul cabinei. Ușa cabinei se deschide și autoturismul poate fi manevrat lent pe spațiul de parcare. Patru așa-numite lasere cortină analizează dacă autoturismul a fost amplasat optim sau dacă mai trebuie făcute mici corecții. Acest lucru este important pentru ca sistemul complet automatizat să funcționeze.
Înainte de a părăsi cabina, se solicită efectuarea următoarelor verificări: Frâna de mână este trasă? Motorul este oprit? Farurile sunt stinse? Sistemul de parcare complet automatizat inițiază procesul doar după ce șoferul confirmă toate aceste verificări.
Placa turnantă manevrează și transportă autoturismul de la primul nivel la unul dintre cele douăsprezece niveluri subterane unde o parchează. În 15 secunde, totul s-a terminat și propriul autoturism se află într-un fel de seif, la care nimeni altcineva nu poate ajunge.
Există spațiu pentru 80 de autoturisme pe nivel. Există o mișcare constantă. WÖHR a optat pentru un „sistem haotic”. Acest termen se referă la faptul că utilizatorilor nu li se alocă locuri fixe de parcare pentru autoturismele lor, ci mai degrabă unele care se schimbă constant. Acest lucru creează o dinamică constantă și o utilizare optimă a sistemului.
Sistemul de parcare inteligent, complet automat, este dezvoltat de WÖHR la nivel intern, atât în ceea ce privește hardware-ul, cât și software-ul. Câteva mii de senzori formează nucleul sistemului. Aceștia ajută la deplasarea în siguranță a autoturismelor pe un fel de bandă transportoare, de pe care sunt transportate către spațiul de parcare alocat. Cei care doresc să-și ridice autoturismul din parcarea subterană aproprie eticheta cu cip integrat în fața unui afișaj din holul de așteptare. În maximum trei minute, autoturismul este pregătit și, datorită plăcii turnante integrate, îndreptat cu fața către ieșire.

 

SPECIFICAȚIILE PROIECTULUI

  • WÖHR Multiparker 760
  • 12 niveluri de parcare subterană
  • Funcționare cu cip RFID
  • Lungimea maximă a autoturismelor 5,25 m
  • Lățimea maximă a autoturismelor 2,20 m
  • Înălțimea maximă a autoturismelor 2,00 m
  • Greutatea maximă a autoturismelor 2.500 kg
  • 767 locuri de parcare

PLANURILE PROIECTULUI

Youtube Logo

ACTIVARE CONȚINUT YOUTUBE

Da, aș dori să mi se afișeze conținut de pe Youtube. Sunt de acord că, făcând acest lucru, datele mele personale vor fi transmise operatorului portalului din care provine conținutul, astfel încât acesta să poată analiza comportamentul meu. Puteți afla mai multe informații în politica noastră de confidențialitate.

Accept