Franz-Joseph-Straße / München, Germany / Levelparker 570

Clădirea rezidențială și de birouri din strada Franz-Joseph a fost construită în 1897 și oferă 2.300 m² de spațiu pentru 11 apartamente și două birouri. Arhitectura clădirii este tipică stilului neobaroc, care s-a bucurat de o mare reputație în arhitectura rezidențială Schwabing, în ultimii ani ai secolului al XIX-lea.

În 2017/2018, fațada a fost reproiectată în consultare cu autoritatea de patrimoniu a orașului München și a primit premiul de fațadă al orașului München în 2019 pentru renovarea exemplară a fațadei.

Parcare subterană și automată pentru o curte mai verde

Există o soluție de parcare foarte specială în curtea clădirii: sistemul nostru complet automat de parcare Levelparker 570, care oferă locuri de parcare cu economie de spațiu pentru 14 autoturisme, pe 4 rânduri de parcare subterană. În loc de rampă, se folosește un transportor vertical pentru a coborî autoturismele de la parter, în parcarea subterană. Mișcarea longitudinală și transversală a platformelor de parcare în cadrul sistemului asigură că autoturismul necesar este întotdeauna transportat la locul potrivit.

Sistemul Levelparker 570 se adaptează astfel cerințelor individuale. Dispozitivul de întoarcere instalat în cadrul sistemului, întoarce autoturismele și le pune la dispoziție pentru parcare în sensul de mers. Acest lucru oferă confort maxim de parcare, în special în pasajele înguste ale proiectului. Pot fi parcate autoturisme cu o greutate de până la 2,5 tone și cu o înălțime maximă de 2,0 m.

Un avantaj foarte semnificativ în zona urbană densă: datorită sistemului de parcare cu economie de spațiu, locuitorii beneficiază de mica oază de verdeață creată în curtea din centrul orașului.

 

Cum funcționează un proces de parcare într-un Levelparker 570?

Utilizatorul începe procesul de parcare de la panoul de control folosind un cip RFID. Poarta se deschide și autoturismul poate fi parcat pe platforma de parcare. Aici, autoturismul este măsurat de scanere pentru a se asigura că a fost parcat corect. După confirmarea pe panoul de comandă, poarta se închide și autoturismul este coborât, rotit și depozitat în sensul de mers.

Sistemul plasează apoi un nouă platformă de parcare liberă în zona de intrare și este gata pentru următorul proces de parcare. Pentru ca procesul de parcare să fie cât mai eficient și rapid posibil, sistemul este programat pentru depozitarea haotică a autoturismelor. Fiecărui autoturism nu i se atribuie un loc fix, specific în sistem, dar sistemul mută platformele în mod inteligent, astfel încât tot mai puține platforme de parcare trebuie să fie mutate în timpul următorului proces de parcare.

O altă solicitare prin intermediul cipului RFID de pe panoul de comandă începe procesul de deblocare. Autoturismul depozitat și platforma de parcare sunt împinse de sistem către transportorul vertical, care apoi o ridică în zona de transfer. De îndată ce autoturismul este parcat în siguranță în cabina de transfer, poarta se deschide și utilizatorul poate părăsi parcarea.

Specificațiile proiectului:

  • WÖHR Levelparker 570
  • Versiunea subterană
  • 14 locuri de parcare
  • Dispozitiv de rotire integrat
  • Greutatea max. a autoturismului 2,5 tone

PLANURILE PROIECTULUI