OS 66.1 / Stuttgart, Germany / Parklift 461

„După cum puteți vedea, nu puteți vedea nimic” Într-un proiect de densificare urbană, sistemul de parcare WÖHR Parklift 461 oferă o soluție de parcare inteligentă și surprinzător de discretă.

Arhitect: g2o Architekten, Stuttgart
Sistem de parcare: WÖHR Parklift 461-2.0 D
 

Expunere uimitoare pentru viața și munca urbană
 
Obiectul care a fost reproiectat impresionant în 2019 demonstrează modul de utilizare optimă a zonelor rezidențiale, de lucru și de parcare în locațiile orașului. O clădire discretă din zidărie, cu acoperiș în două ape, a fost transformată într-un monolit cristalin cu terasă pe acoperiș și scară deschisă, concept energetic contemporan și cu ambianță urbană.
 

Dublarea spațiului de parcare fără nicio modificare aparentă
 
Inutil să spunem că soluția la problema spațiului de parcare a făcut parte, de asemenea, din conceptul arhitectural demn de premiat. Modelul cu acționare hidraulică a sistemului de parcare a fost utilizat în curtea de lângă clădire. Cu această soluție, două autoturisme pot fi coborâte subteran.
Platforma de superioară oferă, de asemenea, două locuri de parcare, astfel încât să fie spațiu pentru patru autoturisme, într-o zonă cu doar două locuri de parcare. Punctul culminant al designului: platforma superioară este abia recunoscută ca atare atunci când este coborâtă, deoarece are aceeași acoperire ca și restul curții.
 

Potrivit și pentru SUV-uri și vehicule comerciale
 
Cu o înălțime a platformei de 2,05 metri, nivelul inferior este potrivit și pentru vehicule comerciale sau SUV-uri. Lățimea platformei, care este de 4,80 m, este suficientă și pentru autoturismele de familie.
Stephan Obermaier, director general la g2o, este fericit că a găsit în WÖHR un partener renumit pentru implementarea proiectului, dar și din motive personale: „Copiii noștri se bucură de spațiul liber câștigat și vehiculele sunt amplasate subteran.” Pentru munca în echipă, el are doar cuvinte de laudă: „Produsul WÖHR este o referință pe piață. Colaborarea a fost extrem de profesională și cooperantă. ”
 

Specificațiile proiectului:

  • WÖHR Parklift 461 D 2.0
  • Pentru 4 locuri de parcare
  • 2 dintre acestea în subteran și 2 în aer liber
  • Lungime max. autoturism 500 cm
  • Înălțime autoturism până la 200 cm
  • Lățime platformă de parcare 480 cm
  • Greutatea autoturismului 2,0 t
  • Platforma superioară permite acoperire individuală
  • Profil loc de parcare Classic

PLANURILE PROIECTULUI